Sunday, 17 July 2011

my new experience

assalamualaiku....hellow-hellow...lama cheq x update ni...kali  ni aku nk cite sal pe yang aku dah lalui pada hari sabtu,16/7/2011...experience yg xkan aku lupakan..

korang pernah x terfikir macam mana hidup korang lau korang ade mulut,tp x boleh nk cakap,ade telinga tp x boleh nk dengar??lau korang tanye aku....jujur aku cakap,x penah aku pikir pon sal semua ni...korang mesti tertanya-tnye kan,"asal minah ni ckap sal ni kan"meh cni minah ni nk gtau.....hari sabtu kemarin,aku de join team fisio kolej aku...bagi treatment tok bebudak yang main sukan...mulanya xcited gila la nk pegi...aku ingat sukan bebudak normal....tp x....

bila sampai ja kat sekolah tu,aku baca nama sekolah tu...SEKOLAH KEBANGSAAN PENDIDIKAN KHAS..x penah terlintas kat otak aku yang sama saiz ngan otak korang ni yang bebudak kurang upaya leh bersukan jgk...ok x pe la...aku pon xcited nk tgk jgk bebudak tu bersukan kan..mesti lain...pada aku,mesti bebudak yang bisu ngan pekak je kan kat sekolah ni,...tp tak...budak2 yang x boleh jalan pon ade...

first program diorang,perbarisan....time tgk perbarisan diorang tu,tah nape aku se mcm nk nagis,...sebak je..semua orang tengak bersorok,lambai..tp aku sedeh tetiba....sedih bkn sebab kecian,...tp aku se sronok sgt tgk bebudak tu...happy,...ramai family yang datang,....bagi support...suka aku tgk...aku rase macam ade kat sekolah biase je...suasana sama,cuma komunikasi je susah..kena pakai bahasa isyarat,,,....dan yang pastinya,..aku bukanlah seorg yg pandai dalam bahasa ni...

skang ni aku still x paham nape masih ade mak ngan ayah yang x nak bagi anak2 diorg yang kurang upaya ni bersekolah...diorang pon de hak jugak!diorang de hak nk jalani hidup mcm bebudak biase,nk ade kawan baik,nk rase macam mane pergi sekolah!x adil la lau diorag di kurung macam tu.....sangat x adil!....
budak yang menarik perhatian aku...tau nape?budak ni syek ambek picture kawan2 die jer,,sampai de yang nageh,..huhu...cute

time perbarisan


ni geng bas skolah yang cute...dari rumah kuning....


miss starwberry yang cute

yey....tin dah jatoh...pandai dier...


performence dari wonder cute girls..huhu

im the winner!!

team aku yang join hari tu....

okey...takat ni je la...de byk g picture yg de...tp mls nk letak byk2...okey caw dlu...papai senah!!


No comments:

Post a Comment