Friday, 16 December 2011

click-click again.....

hey cik abang n cik akak syemu...skang ni jam kat notebook aku kol 3:07 minit ptg....jap g kol 3:30 aku nk gerak g snap picture lgi...

kali ni ade orang bwk aku g snap pic....org tu ialah pasangan 2 selori....cik nunu n si mr right dia....cik aizat si gigi siong...hehehe

smntara nk tuggu cik aizat si gg siong tu...dan la aku post entry ni..heheheh

lau korang nk tgk pic tu,..nanti aku upload ok..

anyway..bt pertama kalinya dalam sejarah hidup aku,..ni la kali pertama aku x menaip panjanng lebooooor....sbb x sempat..lau sempat rasanya....jadi karangan hujung minggu ni...

pe pe pon...aku caw dlu bebe....IM GOING TO CLICK-CLICK....hehehehe,,....papai...cau senah(^_____^)V

Thursday, 8 December 2011

dis make me smile..(^_____^)V

assalamualaikom......holla syemu...syemu pe kabo???ape???kabo baik-baik sayang??heheh...okeyla tu....janji baik-baik je yer....dah berkurun lama...aku x bka blog ni...rindu serindu rindunya.....kat blog ni....
okeylah...for dis time...aku nk cita kat korang sal 1 benda ni yang bley buat aku tersenyum,terhappy,tergelak2,ter,ter...dan ter macam2 lagi la....

korang mesti nk tau kan3....cuba teke...ape itu?????hah???mkn????btol..mang mkn leh bt aku senyum sampai ke telinga....tp yg ni aku senyum biase2 je...x sampai telinge pon...
next2...
ape??karoks??btil gak tu...tp semenjak banjir kat kedah ni...mak aku dah umumkan darurat kat aku...mak aku umumkan supaya aku menutup semua volume2 dan speaker suara aku yang ala2...shila amzah ni....(weakkkkk!!kang kena penampor law mak aku baca ni..syla amzah konon...(^___^)V)oleh sebab aku anak yang triple mithali...aku pon mendengar la arahan daripada leftenen sofiah bt ismail(mak aku la)

ecelly...benda yang leh bt aku syemile ni....ialah....click2....ambek gambar......aku suka giler ambek gambar...lau boleh semua benda aku nk snap....skang ni aku pkai camera nikon...tu dad aku yang kasi....aku teringin nk canon eos...skang ni ngah kumpul duit nk beli canon eos...shhhhhuuutttt...korang jgn kasi tau dad aku eh...t mesti dia x kasi aku beli...huhuhuhuhh...promise noh...(^___-)

meh cni aku nk tunjuk kt korang pic2 yang aku dah ambek ngan kamera aku tu...

kat kedah

adik menara kuala lumpur..menara alor setar
kat langkap perak
iqra'
flowerr
one of my favorite pic
around jalan tar....time ni bulan puase...aku g shopping kat jalan tar...nk cari baju raye...alang-alang dah g sane,aku snap la gambar ckit...penat do time ni...pnat berjalan...

k la....tu semua gambar-gambar yang aku ambek dan aku edit sendiri k...aku mang suka ambek-ambek gambar ni...hope korang suka la tgk ek..lau x suka pon tgk jgk!....hehehehe......k la bebeh...wa cau dlu...papai senah...cam biase..terimalah senyuman paling cute dari aku......ahaks(^______^)V

Tuesday, 22 November 2011

konklusi hati

Aku menyendiri di kamar sepi
Ku lihat di sekeliling,segalanya ku miliki
Aku merenung jauh ke dasar hati
Ku raih cinta pertama,namun dikhianati
KAU beriku ganti si dia yang kucintai
Tapi sekali lagi hati diuji
Sekali lagi aku menyendiri
 KAU beriku keluarga dan teman disisi
Hidupku ceria kembali bagai ditiup semangat dalam diri

Disaat hati kuat berdiri
Entah kenapa jiwa terasa sepi
Bagai mencari sesuatu yang aku sendiri tak pasti
Mengapa hadir perasaan sebegini?
Perasaan yang tak pernah aku alami

Ku melangkah kaki cuba mencari konklusi dihati
Kulihat indah ciptaanmu
Kulihat indah kasih sayangmu
Kulihat indah hidayah milikmu
Kulihat indah bayangan jannahmu
Tanpa sedar pipi dibasahi aimata keinsafan
Selama ini aku hidup bagai pohon yang rimbun tanpa akar dan dahan
Lupa bahawa jasad ini hanya pinjaman darimu,
Lupa bahawa yang bernyawa pasti akan menemui mati
Lupa bahawa dunia hanya persinggahan sebelum bertemu akhirat

Titis airmata sekali lagi menghujani diri
Tatkala mengenang dosa yang menggunung tinggi
Malu rasanya diri ini untuk mengadapMU
Apakah KAU terima sujud dari insan yang dipenuhi dosa duniawi ini?
Apakah kau terima doa dari tangan yang disaluti dosa,Setelah segala nikmat yang KAU beri tak pernah disyukuri?
Andai kau hitung amalanku adakah berat timbangan amalanku?
Andai kau ambil nyawaku,adakah roh ini diterima disisimu?

YAALLAH yang maha pemurah
Kumohon keampunan darimu
KAU sambutlah taubat hambamu ini,
KAU terimalah sujudku ini,
KAU hindarilah aku dari siksamu
KAU dekatkanlah aku pada gerbang jannahmu

Sunday, 23 October 2011

takdir cinta

  Kau dan aku dipertemukan dalam hubungan yang sangat indah,
Brmula dari teman sekelas..dan persahabatan kita makin akrab hari demi hari,..
di akhir persekolahan,aku didatangai satu soalan yang x pernah terlintas difikiranku
“sudikah awak jadi teman wanita saya”pesanan ringkas yang aku terima dari kau..
Disaat manusia sedang enak diulik mimpi indah,
satu pesanan ringkas telah kuhantar kepada pemilik celcom itu.
”ya,saya sudi jadi teman wanita awak”
Kau hnya mampu ucapkan,terima kasih,…dan kau ucapkan yg kau x kan sia-siakan aku dan aku percaya itu..
Bermula di saat itu,terjalinlah hubungan antara dua hati,..
Bergaduh,bergurau,bertukar pendapat,saling cemburu antara satu sama lain jadi lumrah dalam hubungan kita,
Kau sabar melayan kerenahku,dan aku sabar melayan kerenahmu,..
Antara kita x penah ada sengketa yang panjang,..segalanya akan beransur tenang,

Sehinggalah aku didatangi satu berita kecurangan kau terhadap cinta kita,
Punah,hancur,lebur,hilang segala kepercayaan aku terhadap kau
Cinta aku dicurangi bukan dengan seorang,tetapi dua wanita,
Aku dibutakan oleh cintamu,x penah ku terlintas kau akan mengkhianati cintaku…
Dan di ketika itu,kau terima satu lagi pesanan ringkas dariku
”kita putus,antara kita dah x dak pa pa lagi,saya x bleh terima apa yang awak dah buat pada saya,”
Dan kau pada waktu tu hanya mampu mengucapkan seribu penyesalan,..kemaafan x terhenti terungkap dibibirmu…

Selama tiga bulan kau x henti-henti mengungkapkan maaf dan ingin kembali bersama ku,..
Tapi hati Ini masih terluka dengan perbuatanmu,..

Kedatangan cinta baru dalam hidupku memberi nafas baru dalam hidup ni…ku kuburkan cinta kau dalam-dalam..Ku bina cinta baru bersama dia yang kucinta,

Dia …lelaki yang sangat ku cintai,..
Dlu,Dia penah jadi budak lelaki yang paling menyampah yang penah aku jumpa,..
Cara dia,gaya dia,muka dia,..buat aku menyampah….tp skarang,.dia segalanya padaku,.
Kadang-kadang dia jadi sahabat baikku,kadang-kadang dia jadi musuhku,kadang-kadang dia jadi orang yang paling aku benci,dan dia jugalah yg menjadi lelaki yang aku cintai,,,
Pada waktu itu,dialah segala2nya bagiku,…aku x perlu berpura2 disampingnya,..aku boleh menjadi diriku yang sebenarnya…
Aku boleh kongsi suka dan duka aku dengannya….aku suka cara dia mengusikku…kerana kepakaran dia hanyalah tahu menyakat dan menyakitkan hati aku…dan aku suka dia
Dia…dia seorang lelaki yg punyai ego yang tinggi…tetapi berdikari….dia pandai menyembunyi isi hati….dia lebih suka berdiam dari memuji…ramai yg ckp dia suka berdiam diri,…tp dengan aku,..x penah aku dengar dia sunyi sepi…dan aku suka dia……
Persahabatan  aku dan dia sudah terjalin selama 2 thun…tp percintaan aku dan dia hanya bertahan selama 8 bulan..
Perpisahan aku dan dia bukan kerana orang ketiga,bukan kerana salah sangka…tp sampai sekarang aku masih tidak tahu puncanya..apa yang pasti,aku dan dia..masing-masing punya ego.,,dan ego itulah menjadi pemisah antara kami….

8 bulan yang sangat indah bagiku,
Yang x kan pernah kulupakan walaupun aku pernah menghantar pesanan ringkas ini kepadanya ketika diakhir perhubungan aku dan dia”aku akan lupakan semua kenangan kita bersama”
Tetapi aku x mampu nk lupakan semua tu,,bahkan senyumannya sentiasa terlintas difikiranku…
Macam-macam dah aku lakukan untuk melupakan cinta aku terhadap dia,..aku bagaikan orang    yang hilang arah,..
Tika sendirian muatiara jernih akan mengalir dari mata,..menangis bagai org gila kerana dia..

Disaat hati terluka dalm kegagalan cinta aku dan dia,kau datang menagih cinta lama,…
Aku,.. yang hanya mahu melupakan cinta aku dan dia,..menerima cinta kau buat kali kedua..walaupun aku tahu kau dah berpunya,..
Dan kau pun tahu yg aku masih x boleh lupakan dia…
Harapanku moga dapat kulupakan cinta antara aku dan dia dengan kehadiran kau,..
Hari-hari yang ku lalui x terasa pedihnya bila kau ada disisi,..

Hampir 6 bulan aku dan kau brsama.dan saat tu Aku sedar satu perkara…
Ternyata cinta dia masih kuat dihati ini,..
Aku masih berharap dapat bersama dengan dia walaupun mustahil untuk aku dan dia bersama..
Hati ini masih milik dia…….
Aku fikir aku mampu menerima cinta kau kembali dengan memaafkan dan melupakan kesalahan kau yang lalu,..
tp tidak..ternyata aku hanya mampu memaafkan kesalahan kau,.bukan melupakan…
Aku  belajar mencintai kau semula..tetapi aku x mampu menipu diri aku lagi
22 haribulan,..genap 8 bulan perpisahan aku dan dia,…
Pada hari tu,,..aku sedar,Aku x mampu mencintau kau sepenuhya…jika hubungan ini kita teruskan,..kau lah yang akan paling terluka,,dan pastinya hancur hati kekasihmu….aku x mau itu berlaku
Dan pada tarikh 22 haribln jgalah,..Aku ambil keputusan untuk jujur dengan perasaan aku terhadap kau..

Maafkan aku..kejujuran aku telah menyakiti kau…
Dan kau……pastinya derita yang kau rasa…dan aku..hanya mampu ucapkan maaf yag x terhingga…
kau dan aku berpisah untuk kali kedua..
dan aku……hanya mampu ucapkan selamat tinggal untuk kau....dan dia…
tiada lagi cinta untuk aku..yg ada hanyalah cinta dalam hati…

kata-kata dariku buat kau”
berbahagialah kau..kerana kebahagiaan itu milik kau,..walaupun hati ini pernah terluka dengan perbuatanmu,..tapi kesalahan itu telah lama menerima maaf dariku,…maafkan aku kerana menolak bhagia darimu...
kata-kata dariku buat dia”
eventhough I tell it not to go,eventhough I tell it to stop,but my heart keeps going towards you,  and it dosen’t wear out, it desen’t decrease…
one by one I count the memories,but my heart can’t stop even for a moment,and it’s so hard to bear,so hard to control,I can’t erase the memories…
I must have become a fool, who is blinded by love,I try to comfort my self with the lie,that I’ll be happy if you happy, but I can’t..
I must have gone crazy over you I can’t have you,I can’t forget you,waiting for you day after day I must have fallen ill from missing you so much and loving you so much.
Just one thing…I wan to tell you…..I’m sorry….i cant stop loving you…
YAALLAH…JIKA DIA BENAR DIA MILIKKU,DEKATKANLAH HATINYA DENGAN HATIKU,..
JIKA DIA BUKAN MILIKKU,DAMAIKANLAH HATIKU DENGAN KETENTUANMU….

Sunday, 17 July 2011

my new experience

assalamualaiku....hellow-hellow...lama cheq x update ni...kali  ni aku nk cite sal pe yang aku dah lalui pada hari sabtu,16/7/2011...experience yg xkan aku lupakan..

korang pernah x terfikir macam mana hidup korang lau korang ade mulut,tp x boleh nk cakap,ade telinga tp x boleh nk dengar??lau korang tanye aku....jujur aku cakap,x penah aku pikir pon sal semua ni...korang mesti tertanya-tnye kan,"asal minah ni ckap sal ni kan"meh cni minah ni nk gtau.....hari sabtu kemarin,aku de join team fisio kolej aku...bagi treatment tok bebudak yang main sukan...mulanya xcited gila la nk pegi...aku ingat sukan bebudak normal....tp x....

bila sampai ja kat sekolah tu,aku baca nama sekolah tu...SEKOLAH KEBANGSAAN PENDIDIKAN KHAS..x penah terlintas kat otak aku yang sama saiz ngan otak korang ni yang bebudak kurang upaya leh bersukan jgk...ok x pe la...aku pon xcited nk tgk jgk bebudak tu bersukan kan..mesti lain...pada aku,mesti bebudak yang bisu ngan pekak je kan kat sekolah ni,...tp tak...budak2 yang x boleh jalan pon ade...

first program diorang,perbarisan....time tgk perbarisan diorang tu,tah nape aku se mcm nk nagis,...sebak je..semua orang tengak bersorok,lambai..tp aku sedeh tetiba....sedih bkn sebab kecian,...tp aku se sronok sgt tgk bebudak tu...happy,...ramai family yang datang,....bagi support...suka aku tgk...aku rase macam ade kat sekolah biase je...suasana sama,cuma komunikasi je susah..kena pakai bahasa isyarat,,,....dan yang pastinya,..aku bukanlah seorg yg pandai dalam bahasa ni...

skang ni aku still x paham nape masih ade mak ngan ayah yang x nak bagi anak2 diorg yang kurang upaya ni bersekolah...diorang pon de hak jugak!diorang de hak nk jalani hidup mcm bebudak biase,nk ade kawan baik,nk rase macam mane pergi sekolah!x adil la lau diorag di kurung macam tu.....sangat x adil!....
budak yang menarik perhatian aku...tau nape?budak ni syek ambek picture kawan2 die jer,,sampai de yang nageh,..huhu...cute

time perbarisan


ni geng bas skolah yang cute...dari rumah kuning....


miss starwberry yang cute

yey....tin dah jatoh...pandai dier...


performence dari wonder cute girls..huhu

im the winner!!

team aku yang join hari tu....

okey...takat ni je la...de byk g picture yg de...tp mls nk letak byk2...okey caw dlu...papai senah!!


Tuesday, 14 June 2011

OH MY PRETTY-PRETTY BOY

HUHUHHUH…korang mesti tertnya2 kan sape la baby boy tu….of coS not my baby k…I’m not married yet !
Ni hah …aku nak cite sal mak ndak aku (mak sedara aku ler…adik kepada mak aku,anak kepada arwah tok dan tokwan aku, kiranyer adik ipaq ayah aku ler)hehehe…faham tak??if x fham bt2 faham ler ek….hehehehe
Tanggal 31…..may….bkn 31 ogos k….mak ndak aku selamat ‘meletupkan perotnya’…heehehehe….x de la…slamat melahirkan anak yang kedua…..anak lelaki lagi kali ni…ank pertama  lelaki, anak kedua pon lelaki jgk…namanya....MUHAMMAD DANIEL MIKHAEL...like dats name...huhuhu…nampaknya keumpunan la mak ndak aku ni,nk dapat ank pompuan…hahaha…dan nampaknya lagi..adik2 mak aku still x boleh kalahkan mak aku….
if korang nk tau….mak akulah juara dalam melahirkan anak2 pompuan…hahaha……mak aku la satu-satunya anak  yang melahirkan  ramai anak pompuan….4 org…termasuk si cantik manis lagi comey lottey…..(aku ler).adik  bradik mak aku yang lain,semuanya dapat ank lelaki…...mak aku lahirkan sorang je ank laki…laen semua pompuan….hebat x my mom?tu blom campor yg kembar tau…lau arwah adik aku yang kembaq tu still hidup lg bermakna mak aku de 5 org ank pompuan….hah…..hebat kan2?hikhik….semua ni rezeki kan,,…dah ALLAH nk bagi….kita terima la……..don’t worry my mak ndak…next year try again ek….both of you need to be struggle…chaiyok!!heheheheh
Ikhqmal iman…hah…kamuu dapat teman la ek tok serabutkan kepala otak ibu ngan ayah kamuu……hehehe
Buat ismail bin saad dan rodziah bin taha……
kalian dapat lagi sorang cucu lelaki….betapa ruginya bayi yang baru dilahirkan ni,..kerana x sempat merasai setulus kasih sayang yang suci dari kalian….moga bayi yang baru melihat dunia ini menjadi anak yang soleh,taat kepada ibu dan ayhnya,…dan cucu yang sentiasa mengirim doa bt kalian di alam sana…..
moga Allah merahmati kalian….amin….
no picture la nak tunjuk kt korang coz aku sendiri pon x tgk lagi baby boy tu,....x sempat balik....next time ler yer.....(^______^)v

Saturday, 7 May 2011

Anugerah terindah ALLAH buatku........

~~~~mama....i love you.....mama...i care....mama.....i love you...mama....my friend....you're my friend~~~~


hellow syemua......assalamualaikum.....firstly aku nk ucapkan selamat hari ibu kepada semua wanita yg bergelar ibu.....especially kt my beloved mummy ler....Pn sofiah ismail....SAYANG MAK SGT2!!!!MMMMMUUUUAAAAAHHHHH!!!

ni aku nk share2 ckit ler ngan korang....smalam aku lepak kat balkoni sorg2 sambil dengar radio...(layan feeling ler)...byk aku dengar ucapan2 dari ank2 yg syg kat mak diorg...de yg panggil mama,mummy,mak,ibu,umi,mom,ma,...n mcm2 ler....pe pon x kisah ler....

 meh aku nk crite kt korang sal aku ngan mak aku...aku ni mang manje ckit ler ngan mak aku...ai maklumlah....ank sulung....ngan mak pe pon aku nk mesti dpt...mak aku sangat sporting orgnye....semua aku leh crite ngan mak...aku ni kan jenis yg x leh bhenti ckp ckit kan,asal blik kg je mulut aku ni mesti nk bt part time job(berckp tnpe henti ler) mak aku ler akan jadi pendengar setia aku...mak aku pon kadang2 ckap kat aku,..lbih kurang mcm ni le"kak,x penat ka dok berpidato dari td?"mak penat dah dgq...bg mak cas bateri sat..mlm satg kak crita len"...hehehe..mak mang slalu kata cam tu...tp aku still ckp gak...tp mak tetap dgq jga aku berpidato(bercerita ler) mak mang terbaik ler...

mak aku sgt lembut orgnye...hati mak aku mang serapuh kaca..cpt terharu dan tersentuh ngan semua perkara...ye...kdg2 aku pon pnah bt mak aku tersentuh gak...nakal aku ni!!aku ska bt mak skit hati....korang nk tau x lau aku nk pujuk mak aku pe aku slalu ckp?aku slalu ckp camni ler."alalala....mak dah mrajuk,,,,cecece...mak jgnla mrajuk mak....t x lawa"confirm mak aku senyumnyer....then mak akn ckp"aku nk marah pon x jadi ngan hangpa ni"heheheheh....mak aku mang terbaik kan??mak aku sgt sporting...time aku kna sound ngan my dad.,,,aku de backup singer...heheh(mak aku ler)mak aku slalu backup aku  law aku kna marah2 ngan my dad...pas tu ayh aku ckp"elokla la tu,..dua branak sama ja"..heheheh...aku ngan mak aku akan senyum semanis2nyer cam ni(^________^)mak aku mang terbaik kan........masing2 wish happy mothers day kt mak diog...time dengar ucapan diorg tu,se sebak je hati ni.....nk nangis pon de....tetibe je se rindu giler2 kat my mom...MAK!!!!MISS U!!LOVE YOU!!dan aku pon time tu bt ler karangan panjang2...wish happy mothers day kat my mom...tp mak aku x reply msj pon...mayb dah tdo kot...yg bestnyer....pg td mak bru replay msj....hehehe.....'ckp time kasih'...sempat lagi tnye....'hadiahnye mane'???aku skang ni ngah konpius...nk bagi hadiah pe ek kat mak aku....petang smalam adk aku msj...dia ckp nk beli hadiah pe kat mak ni...aku pon x tau lg...tp x pe...hadiah sampai lewat ckit x pe kan mak??hehehe....housemate aku de la bg cadangan ckit...leh pakai cadangan diorg tu...pe pon tunggu ye mak cayang....t hadiah sampai kat umah....hehehehe....kadang2 aku terpikir juga,camne la hidup aku law mak x de kat dunia ni lg t??ape pon aku tetap doakan semoga mak dipanjangkan umor,dirahmati allah dunia dan akhirat..,.....kerana pada aku mak aku adlah anugerah ALLAH yg terindah lam hidupku.....